Home Credit přivítal dvě nové posily v top managementu • Home Credit…

Home Credit přivítal dvě nové posily v top managementu

14. 09. 2016

Do týmu společnosti Home Credit v září přišli dva zkušení manažeři. Katarína Behulová se stala novou ředitelkou integrované divize Collections, Martin Kořenek nastoupil do funkce ředitele divize CRM.

Katarína Behulová sbírala zkušenosti na zahraničních pobočkách HC

Katarína Behulová vystudovala Slovenskou technickou univerzitu v Bratislavě, začala pracovat jako finanční kontrolorka v Piešťanech, odkud v roce 2000 přešla do Home Creditu, kde již zůstala. Ze Slovenska se vydala sbírat zkušenosti na zahraniční pobočky společnosti, působila v Kazachstánu a naposledy jako ředitelka oblasti Operations na Filipínách. Má bohaté zkušenosti z oblastí komplexní péče o klienty, prodeje, vymáhání či risk managementu. Katarína ráda sportuje a zkouší nové věci, nedávno se například začala učit jezdit na koni.

Mezi mé cíle samozřejmě patří výborné výsledky na Collections, věřím však, že díky zkušenostem ze zahraničí také dokážu najít talentované kolegy a naučit je vše potřebné, aby se mohli uplatnit i za hranicemi českého či slovenského Home Creditu. Vždyť možnosti ve skupině jsou fantastické,“ říká Behulová.

Martin Kořenek se věnoval péči o zákazníky, nyní povede CRM v HC

Martin Kořenek vystudoval Vysokou školu ekonomickou. Svou kariéru odstartoval jako analytik společnosti Accenture, z níž přešel do České pojišťovny. Většinu svých pracovních zkušeností ale získal ve společnostech Vodafone a v Citibank, kde se v různých manažerských pozicích věnoval především řízení vztahu se zákazníky, péči o zákazníky a prodeji. Před nástupem na současnou pozici krátce pracoval ve společnosti Home Credit International jako CRM Group Manager. Na pozici ředitele divize CRM vystřídal Jiřinu Nedbálkovou. Ve svém volném čase se Martin věnuje své rodině a rád cestuje.

„Chci uplatnit své zkušenosti nabyté v oblasti telekomunikací a bankovnictví a společně se svým a ostatními týmy maximálně využít příležitostí, které náš trh nabízí a přispět tak k růstu hodnoty Home Credit,“ vyjádřil se Kořenek.

Poznámka pro editory:

Společnost Home Credit a.s., založená v roce 1997, je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování v České republice. Společnost nabízí širokou škálu úvěrových produktů: půjčky v místě prodeje, úvěry na automobily, hotovostní půjčky, kreditní karty a konsolidaci úvěrů. V první polovině roku 2016 společnost poskytla úvěry v celkové výši 5,6 miliardy Kč. Společnost Home Credit a.s. je členem skupiny Home Credit.

Další informace jsou k dispozici na www.homecredit.cz

Home Credit B. V. (dále jen „HCBV“) je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě (CEE) a Asii. Společnost byla založena v roce 1997 a dceřiné společnosti HCBV působí v České republice, na Slovensku, Ruské federaci, Bělorusku, Kazachstánu, Číně, Vietnamu, Indii, Indonésii a Filipínách. Hlavním předmětem podnikání HCBV je poskytování spotřebitelského financování a úvěrů koncovým zákazníkům (nákup zboží na splátky, hotovostní úvěry, revolvingové úvěry, kreditní karty a půjčky na auta). S rozšiřováním působnosti HCBV se přidávají produkty retailového bankovnictví, jako je správa vkladů a nabídka běžných účtů na trzích, kde je držitelem bankovní licence. Celkem 72,9 tisíc zaměstnanců dosud obsloužilo více než 53,4 milionů zákazníků prostřednictvím své rozsáhlé distribuční sítě zahrnující 185.893 prodejních míst, úvěrových kanceláří, poboček a zastoupení na poštách. Celková konsolidovaná aktiva HCBV dosáhla 9,7 miliard EUR k 31. prosinci 2015.

Další informace jsou k dispozici na www.homecredit.net

Největším akcionářem Home Credit BV je PPF Group NV s 88,62% podílem. Skupina PPF (dále jen „PPF“) investuje do řady odvětví; od bankovnictví a finančních služeb, přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů, zemědělství, maloobchodní služby až po biotechnologie. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. Sku­pina vlastní aktiva přesahující 21,3 miliardy EUR (k 30.6 2014).

Další informace jsou k dispozici na www.ppf.eu

Minoritním akcionářem Home Credit B. V. je s podílem 11,38 % EMMA OMEGA LTD, investiční skupina plně vlastněná Jiřím Šmejcem.