Peníze od Home Creditu mají zákazníci ihned na účtu • Home Credit a.s.

Peníze od Home Creditu mají zákazníci ihned na účtu

13. 05. 2024

Díky spolupráci Home Creditu s PPF bankou, která umožňuje odesílat platby v reálném čase, mohou zákazníci společnosti, kteří využívají převod peněz z úvěrového rámce na běžný účet, využít zaslané peníze takřka obratem. Novou službu Home Credit zavedl od začátku dubna a ohlasy na ni jsou velmi pozitivní.

Jedinou podmínkou je, aby měli zákazníci Home Creditu běžný účet u jedné ze čtrnácti společností, které Česká národní banka registruje na seznamu účastníků okamžitých plateb. Okamžitou platbu musí totiž podporovat i banka příjemce peněz. Zásadní výhodou těchto plateb je převod na účet klienta v řádu několika sekund, a to i v noci, o víkendu nebo o svátcích. Odpadá dlouhé čekání na informaci, že peníze jsou už na účtu, a klient je může okamžitě využít.

„Za prvních 14 dní od spuštění jsme z celkem 45 tisíc plateb provedli 38 tisíc právě pomocí okamžité platby. Tedy více než 84 % všech plateb proběhlo pomocí nové metody okamžité platby. Systém funguje velmi dobře, nezaznamenali jsme žádné větší komplikace,“ říká Jiří Halouzka, ředitel divize Finance Home Creditu.

„Ve spolupráci s PPF bankou jsme tuto funkcionalitu nasadili už v srpnu 2023 na naši rychlou půjčku Kamali. Klienti spuštění okamžitých plateb uvítali s otevřenou náručí a odměnili nás nárůstem sledované zákaznické spokojenosti a také velkým počtem pochvalných reakcí prostřednictvím Google recenzí i při kontaktu s našimi operátory,“
dodává Roman Kůgel, produktový vlastník Kamali v Home Creditu.

Kateřina Dobešová
tisková mluvčí Home Credit ČR a SR
+ 420 736 473 813
katerina.dobesova@homecredit.cz

Poznámka pro editory:

Společnost Home Credit a.s.
byla založena v roce 1997 a dnes je dceřinou společností Air Bank a.s. Home Credit pomáhá lidem nejen při nákupech na splátky přímo v obchodech a na internetu, ale nabízí také hotovostní úvěry a úvěry na auta, konsolidaci stávajících půjček nebo kreditní karty. V Česku poskytl Home Credit a.s. v roce 2023 úvěry v celkové výši 15,2 miliardy Kč. Více na www.homecredit.cz

Skupina PPF
působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Investuje do řady oborů – od telekomunikací, médií přes finanční služby, e-commerce, biotechnologie, nemovitosti až po mobilitu. Skupina vlastní aktiva ve výši téměř 40 miliard eur a zaměstnává celosvětově více než 60 tisíc lidí (k 31. 12. 2022).